Om Digital strategi

Forløbet “Digital strategi” udspringer af en undersøgelse, MMEx i 2014 foretog blandt museer i Region Midtjylland. Undersøgelsen pegede bl.a. på museernes behov for at arbejde mere strategisk med det digitale område – både i forhold til at udarbejde en overordnet strategi for det enkelte museum, opnå yderligere viden om konkrete digitale muligheder og værktøjer, samt skabe et digitalt mindset blandt museernes ansatte.

Derfor igangsatte MMEx i 2015 et 3-årigt kompetenceforløb, for at danne en ramme for, at de danske museer kan udvikle digitale strategier til egne organisationer, dele erfaringer og få rådgivning af de fremmeste museer, forskere, it- og digitale eksperter, nationalt og internationalt. Forløbet udmønter sig i 2 årlige seminarer og henvender sig bredt til museernes ansatte. Indholdet er således målrettet både ledere, teknikere, inspektører og formidlere..

Parallelt med kompetenceforløbet gennemføres tre udviklingsprojekter eller ”laboratorier”, hvor museernes fremtidige rolle og position undersøges i forhold til brugere, brugernes brugssituation samt behov. Disse projekter tager udgangspunkt i konkret udviklingsarbejde på og i samarbejde med udvalgte museer, og den røde tråd er samspillet mellem fælles digitale ressourcer og museernes indhold. De tre projektområder er: ”Åbne data og sociale medier”, ”Digital levendegørelse” og ”Kulturarv i skolen”. For hvert udviklingsprojekt gennemføres en opsamling og en evaluering. Opsamlingen fokuserer på de digitale ressourcer, der er udviklet i projektet. Evalueringen fokuserer på brugssituationen og der involveres brugere i alle projekternes faser; fra udvikling over test til den endelige oplevelse. 

Forløbet er støttet af Region Midtjylland og kulturhovedstadsåret Aarhus 2017.

 mail_midt_01_rgb DAN_CMYK_LETS_RTHK_Center

Reklamer

One thought on “Om Digital strategi

  1. Pingback: LIVESTREAMING af Michael Peter Edsons indledende oplæg kommer her | mmexdigitalstrategi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s