Martin Brandt Djupdræt og Lisbeth Skjernov, Den Gamle By

Som også de øvrige oplægsholdere pointerede, varetager museumsinspektøren ofte mange forskellige arbejdsopgaver og er både fagperson og projektleder på samme tid. Dette ville Den Gamle By lave om på. Med inspiration i byggeprojektet omkring den moderne by, definerede museet en klar opdeling mellem fagperson og projektkoordinator som en fast struktur på løbende projekter – ligesom entreprenøren koordinerer byggeprojektet, og tømreren bygger konstruktionen, skulle museumsinspektøren være fagperson på sit område og have tilknyttet en projektkoordinator (typisk en anden inspektør), der skulle sikre projektets fremdrift.
Denne metode kom særligt til udtryk under opførelsen af udstillingen Aarhus Fortæller, forklarede Martin Brandt Djupdræt og Lisbeth Skjernov fra Den Gamle By.

20180122_122535672_iOS

Aarhus Fortæller kom til verden gennem en struktureret proces, hvor omdrejningspunktet var den gode museumsoplevelse for gæsterne. Det var også en proces med knivskarpe rollefordelinger og klart definerede milepæle og deldeadlines, der gjorde arbejdet lettere for de mange involverede parter.

Der blev i projektet ikke satset på store digitale installationer, men på mindre komplekse digitale formidlingsgreb, der er lettere selv at drifte.

Find Martin Brandt Djupdræt og Lisbeth Skjernovs oplæg her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s