Ingeborg Svennevig, De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune

Med udgangspunkt i ombygningen af Strandingsmuseet St. George berettede direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig, om, hvordan hun og medarbejderne omorganiserede museet til en projektorganisation i forløbet. Det var vigtigt for hende, at projektet adskilte sig fra den daglige drift. Ved at oprette en midlertidig projektorganisation kunne museet skabe et rum for forandring, hvor et fælles sprog, klare rollefordelinger og en samlet struktur var essentielt.

20180122_114959126_iOS

En af de store udfordringer i museumsorganisationen var, at hver medarbejder havde mange arbejdskasketter. Derfor blev klare rollefordelinger i forandringsprocessen helt centralt, forklarede Ingeborg Svennevig. Og med rollefordelingen fulgte også en klar forventning om, at medarbejderne respekterede hinandens roller i de forskellige programgrupper.

Men hvad der fungerer godt på papiret, fungerer ikke altid i praksis – på trods af en skarp struktur og fastlagte projektplaner, så havde projektet også en masse udfordringer og bump på vejen mod det moderne, oplevelsesorienterede museum, det er i dag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s